Naturens råvarer

Hei bloggæn. Kos å klæm! I da ska æ ta dæ litt på trøndææsk. Likær å bytte litt om på dialektan om dåkk skjønnææææ! 

I da har æ valgt å snakk litt om råvara som naturen har å by på. Ælsk! Vi i dennan familiæn e veldi gla og opptatt av å ta av de råvaran ænn finn ute i naturæn. På bilde under, ser dåkk appelsin og appelsinjus, dætte e jo naturisklist.

Mmm, naturiske råvaræ smakæ godt!

Ræv kan også vær ganske bra om du baræ kokæ de riktig! Han Jostein plar å riva av han snutæn of deretter øran for å lage ein ægen rett av dettan, før han bjønn på resten av dyret; nemlig kjøttæ!!

Nokkan gonga plæie mormor å lagæ blomstærsuppe av forskjællige blomær hu finn ute på ænga. Når vi har dæn suppa til midda, e de ingen som klagæ.

Mormor e flink som få

Så må æ ikke glæmm sommerfulkrydderet!

De rænn fra munnæn når æ ser på bildan!

Sommærful smakæ utroooli godt om du rivæ av vingan å kokæ dæm i saltvann. Så krydrer du de over pottetan. Smakæ forbanna godt mann!

Man ska jo ikke kokæ ræint saltvatn, men i min familæ pleie vi å koke insekta i saltvann, for deretter å drikk de. Da går allti Gaute (kompis av pappa) ned til sjøs med æn bøtte i handa, så komme han tilbakæ me sjø. 

Elske dænne delitakææssn. 

Når tante, mormor og lillebror laga løvpai for føsste gang trudd æ at jorda sku gå unnder for det va så smart tenkt! Æ satt mæ ned å beundra alle tre fra topp til tå, og tenkte..."Hmm, dissan e æ i familiæ med <3 <3" Hjerte. 

Løvpai består av løv, salt, mæl og vann. Ælske konsistensen! Du får og kjæmpebra avføring av paiæn! Æ lovæ dokker!

De va non få råvaræ fra naturn som vi nyttæ oss av. Klæm fra mæ! Ida

matvrak

så gikk ikke verden under allikevel da. jaja. neste gang folkens, neste gang! i dag har jeg feiret at verden ikke gikk under med litt ekstra god frokost. nemlig ostesmørbrød <3<3<3 love love love love. 

kanskje verden går under i dag? jeg kommer ikke til å føle meg helt trygg før om to-tre uker tror jeg. ba jo så og si i hele går, og vet dere hva? ingen av oss (!!!!) la seg før 12.01!!!

nå koser vi oss med filmen 2012. den skremmer oss litt, men vi vet at verden går ikke under på den måten. jesus kommer jo!

mmmmmm

min sjokoladekalender

Heia folkens! Er dere ikke bare superglad for at Anna har begynt å blogge igjen!? 

Etter masse mas og styr, (kloring og skriking) fikk jeg sjokoladekalender for første gang i livet mitt. Jeg har aldri fått før nå, fordi mamma mener at jeg er for liten til å ta egne valg, og at jeg ikke vet hva sjokoladen gjør mot meg siden jeg er så ung. Etter at jeg klorte hun innpå øyet, og lugget ut noen hårballer fra hode hennes...gav hun seg :)


Ida

Jeg er svak for god mat

Jeg elsker mat. Jeg elsker mat i alle fasonger, storleiker, konsistent og farge. 


nammi

mat

Heisann på deisann. 

I dag har jeg spist litt mat for å glede de andre rundt meg...(mamma, oldemor, fetter og onkel) de er så søte. Jeg liker ikke måten onkel smiler på, men det er en annen sak som jeg nødvendigvis ikke trenger å ta opp her og nå. Dårlig taiming skjønner dere.

Hvordan smiler onkelen din? - Ida

bigg bait

Hei madam moså!I dag reiste vi til et sjopping senter som heter Sartor. Selvfølgelig var oldefar med oss, for vi kan ikke reise alene! Oldefar ville at vi skulle smake noe som heter bigg bait.

Dere har helt sikkert ikke smakt det, men den vi kjøpte var nesten som tako, visst dere vet hva taco er. Takco er en svensk middag. Veldig godt!Dette likte vi! - Ida og Anna

Snop

Hei vennen!

Jeg ville bare anbefale denne sleipe, klissete, ekle klumpen her:

NEI, den er  ikke sponset! Det er jeg som har kjøpt dette produktet! Uansett hva dere sier, så vet jeg og Gud sannheten. Jeg gjentar meg selv, den er ikke sponset!

Tror jeg dør av latter. 

Smaker helt grett i grunn.  Litt ekkelt og kvalmt i lengden, men den går liksom. 

Har du smakt dette før? - Ida

Min første Cola

Min første, men også siste cola:

Det hele hendte en sommerkveld i 2010. Jeg satt på verandaen sammen med en som jeg ikke riktig husker navnet på, men la oss kalle han Rikke. 

Rikke: Skal vi ta oss litt cola?

Meg: Er du steinspinna gærn?!

Rikke: Ehh, hva mener du?

Meg: Mamma har gitt meg streng beskjed om at jeg ikke får drikke cola!

Rikke: Lol, hvofor?

Meg: Ehhh..vet ikke. 

Rikke: Smak da...(drar frem en cola fra bukselomma)

Meg: NEI! Eller, kanskje litt da..*drikker* Æææsj.Etter det har jeg aldri smakt cola. Det smaker drit. 

Har jeg rett eller har jeg rett?!?!?! Ida.

Guffent

Jeg er deprimert. Livet er tungt.

image

Men på den andre siden...det er fiskesuppe til middag i dag!!! :-D

image

image

image

image

image

image

Glede!

Hva skal du ha til middag? Ida.

Min tur til å lage middag!

Hei alle diktere der ute! Som dere vet, så er jeg flink til de meste (ikke for å skryte altså...hihi) Jeg er utrolig flink på skolen og synging og alt det der, meeeen...jeg er ikke flink med mat. I dag var det min tur til å lage middag, jeg skulle koke litt saft som vi kunne drikke, og flesk som vi kunne tygge på....jeg lagde et lite dikt om hva som skjedde.

 

Jeg tok opp en pose med flesk.

Den luktet helt grotesk.

Deretter kokte jeg litt saft,

opp fra gryta kom det dampkraft!

Jeg hamret i veggen og ropte surt;

"Denne planen gikk ikke som smurt!"

Jeg satt meg på en tømmerstokk,

og tok opp en liten blokk.

Jeg skrev: "Jeg er en dårlig kokk"

Mens jeg stirret på en jenteflokk.

Er du flink til å koke saft, og koke flesk? Ida.

Makk i pæren min.

I dag fant jeg en makk inne i pæren min. Den var søt. Men det var like før jeg spiste den. Stakkars. Jeg lurer på hvordan det smaker. Kanskje det smaker litt som slange (Ja, jeg har smakt slange før), eller som rå torsketunge. (Ja, jeg har smakt rå torsketunge før, det smaker faktisk kjempegodt!)Har du smakt rå torsketunge eller slange før? Ida. 

MkFlory

Hei kjære.

Dere har kanskje ikke hørt om det, men det fins en slags is som heter MkcFlory. Det smakte vi for første gang i går da vi var i byn med onkel Rassmus. Rassmus kjøpte ikke MkcForry, han drakk heller litt øl. Men det skulle vi ikke si til noen, spesielt ikke mamma. Shhhh...

Ida sin smakte av oreoMens Anna sin smakte av nonstop. 

Drikker onkelen din øl mens du spiser mkflurri? Ida og Anna.

Uhøflig!

Heia bloggen! 

I kveld da jeg skulle spise kvelds feis mamma...mens jeg spiste. Uhøflig. Jeg trodde hun visste bedre, men neida. Nå skal jeg legge meg, så god natt alle lesere! :-D


 

Er moren din uhøflig? Svar helt ærlig nå... - Ida

God natt, min skatt

Heisann bloggen! Nå må jeg desverre si god natt for i dag. Men det kommer en ny dag i morgen, så da er det greit. Nå har jeg nettopp spist en herlig, litt usunn kvelds: God natt! Ida

shame on me

Heisann! Nå sitter jeg her å spiser sjokolade. Jeg er utrolig usunn. Noen ganger spiser jeg sjokolade HVER lørdag! Jeg må virkelig skjerpe meg! Jeg kommer til å bli mye feitere enn det jeg allerede er!!!

Er du også glad i sjokolade?

mandag

Hei bloggen! Nå er jeg dautrøtt etter en lang, og tung gymtime. Jeg er helt støl i hele kroppen. Jeg har til og med problemer med å gå på do. Men det trenger jo ikke dere å vite. Jeg må øve til en fremføring vi skal ha, så jeg sitter her å trøstespiser. Mandag er den verste dagen i hele uken.

Jeg elsker mat...visste dere det?

god lørdag

ENDELIG er jeg ferdig med alle tentamene for denne gang! :-) Og nå er det virkelig ikke lenge til sommerferien heller. I går da jeg skulle snakke litt privat med læreren min kom Ingolf inn å sa; "Ida? eg finnar isje mobilenn min!" også trodde alle at jeg hadde tatt den...men så hadde jeg ikke det. Lurer på hvor den er. Jaja, det er ikke mitt problem.

Nå sitter jeg å koser meg med snickers...åh så godt det er. 

påskegodt

Heisann kjære blogglesere! Jeg ville først begynne med å si takk for alle de fine kommentarene jeg har fått i det siste. Det er ikke så mange kommentarer på hvert innlegg, men det er nok for meg...Takk. Dere er best!

Nå sitter jeg ute å nyter solen mens jeg godter meg med påskegodtet fra påskeaften. Jeg tror ikke det skal ta så all for lang tid før alt er spist opp. Men uansett, nå må vi snakke litt om været her, siden jeg har blogget så mye om det for tiden. Japp, været er NYDELIG! Bare ikke like fint i dag som det var i går og i forgårs OG dagen før der igjen, men da var det jo knallvær! Jaja, over til snop igjen. - hva gjør du på?

brownie- mat, mat, mat, mat, mat, mat, mat, mat, mat, mat, mat, mat, mat, JEG TENKER BARE PÅ MAT, MATMATMATMATMATMATMAT, huuuh. mat. men siden jeg ikke har noe annet å ta meg til kan jeg vel bare spise. nå sitter jeg å spiser brownies som vi kjøpte på butikken. helst ikke si noe til mamma siden hun mener at jeg mener at hun mener at jeg er litt tjukk. øøøhm, hade.

er du glad i mat? ida

tortilla chips

- heisann kjære venner! siden jeg er en matblogger, og jeg elsker mat, så tenkte jeg at jeg ikke kunne spise denne utrolig gode chipsen, uten å si ifra til dere! så nå folkens, nå spiser jeg tortilla chips. og dersom du aldri har smakt det, så er det på tide å gjøre det nå- ååååååååååh, det er så gooodt :-) jeg spiser det istedet for lørdagsgodt. (..og NEI MAN BLIR ALDRI FOR STOR FOR LØRDAGSGODT!!)- litt uklart bilde da men, jaja kaja. dere ser hva det er, og det er det som er poenget.

ice cream

Heisann faaans...

Nå skal jeg kose meg med en is! ...og det skal ikke deeere! Ædda bædda bluse, du går uten truuse!// without ice cream, life and fame are meaningless. så sant så sant :-) - skal du ha deg en is nå eller? nei, tenkte meg det...tenkte meg det.

ida

litago

Nå har jeg smakt litago for aller første gang...og nå syns jeg at dere også må smake den - for den er steingod! De fleste har vel aldri smakt litago rekner jeg med...mhhhm. Fint vær ute idag, okey, dette ble bare pinlig stille. Bilder...

naaaam...

har du smakt litago før? (de fleste har ikke hørt om litago en gang, så du trenger ikke å være flau over at du ikke har smakt det)

ida

dagens frokost

Heisann! Siden mat er livet, tenkte jeg at jeg måtte vise dere min utrolig spesielle frokost! Bare se under her alle sammen, utrolig spess- en pakke med noe gryn greie som jeg ikke vet hva heter- naaam, det ser sikkert ikke godt ut, men det er det :-) OG sunt..trooor jeg- æææh, nei det er ikke spy!!! det er godt!

hva spiste du til frokost?

ida

cookie monster

Heisann :-) nå sitter jeg å koser meg med kake...ja, du hørte riktig...kaaake.naaaaaaaaaaaaaaaaaaaam :-) fra ida..som bare ville friste dere litt.

I morgen er det btw arbeiduke for oss...sååååå, ønsk meg lykke til! Jeg tror Susanne og Lise hadde likt om dere ønskte de lykke til også...ØNSK OSS LYKKE TIL!!!!!!! ....vi trenger det

jeg er så sunn

........bare ta en titt under her:salaaat, er kjempegod mat - server det gjerne på et faaat, visst du er lat, ta litt salat :-) ååårh, jeg er så sunn! jeg blir litt rørt av meg selv når jeg ser dette her. ok, visst vi glemmer pissamiddagen jeg hadde i dag, så kan vi jo si at jeg er ganske sunn :-) eller?

er jeg sunn, eller er jeg sunn? HM?

- ida

rar måte å spise appelsin på

- først skjærer du av den øverste biten av appelsinen

- så finner du et fat og en skjei (veeeldig viktig)

- deretter begynner du å spise utav appelsinen akkuratt som om det er en skål- naaam- ferdig! du får alt innholdet ut, også er det veldig gøy å spise annsleis.

har du spist appelsin på den måten før?

ida

chips

Når man er syk er det heldigvis lov til å kose seg :-) Bare se hva jeg koser meg med!!!!foto; ida...naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam

i love foodJeg har tenkt litt og funnet ut at jeg er vel litt for glad i mat. Mhm..Jaudå. Men sannheten er at mat er jo ubeskrivelig godt, og det går faktisk ikke ann å ikke like mat! Ok, nå fikk jeg ut litt frustrasjon i dag også - men eeenniweey så må jeg skjerpe meg litt å tenke mer på the helse.  Er dere med meg eller datt dere av litt langt oppe i innlegget? Jaja.

Men haaallo....Det går jo faktisk ikke ann å slanke seg eller noe sann når det finnes så god mat rundt omkring, jeg tror jeg dåner. Bare ta en titt på all den gode maten her foreksempel:
//weheartit

Er du litt for glad i mat? - ida

på hytta

Heisann alle kule folk der ute!!!

Hulda og jeg var jo som sagt på hytta i helga...og her er noen bilder fra the heeelg:

Jeg merket ikke hjerte høgre før jeg tok bilde innpå dataen! :P

Tv'en ville ikke sammenarbeide...så den stengte seg, men heldigvis fikk vi den på igjen...TV <3

....også drakk vi i grunnen sykt mye brus. Takk mormor og morfar for all brusen dere hev i oss <3

har du hatt en fin dag? fra ida

popkorn

Heeej, hva skjeraa? Vad  gla' jåg en i dan

Nå sitter jeg å spiser popkorn for første gang i mitt liv! Det smaker døds godt..og om du ikke har smakt det før, kan jeg ikke gjøre annet enn å anbefale deg det! Naam

Tatt fra google.

Det kommer "ukens sladder" senere i dag...jeg må bare se litt rundt om det er noe som er verdt å legge ut på bloggen. Nå begynner home and away om ikke så lenge. Jeg har ikke sett den ordentlig på lenge ;'(

Liker du popkorn? fra IdaIda og Anna!.

arkiv

 • Oktober 2013
 • Juni 2013
 • Mai 2013
 • Mars 2013
 • Januar 2013
 • Desember 2012
 • November 2012
 • Oktober 2012
 • September 2012
 • Juli 2012
 • Juni 2012
 • Mai 2012
 • April 2012
 • Mars 2012
 • Februar 2012
 • Januar 2012
 • Desember 2011
 • November 2011
 • Oktober 2011
 • September 2011
 • August 2011
 • Juli 2011
 • Juni 2011
 • Mai 2011

 • kategorier

 • 10 days
 • anbefales
 • arnold
 • barbie
 • bilder
 • Blogg
 • days
 • design og html-koder
 • dikt
 • flauser
 • folk flest
 • fri
 • haha
 • header
 • hverdag
 • hår
 • Jobbing
 • konk
 • Kontakt
 • mat
 • musikk
 • Om meg
 • outfits
 • punkt
 • rihanna
 • sladder
 • sommer
 • spørsmål
 • SYKDOMMEN
 • teiteklubben
 • trist
 • tull og tøys
 • ukens
 • weheartit

 • lenker

 • blogg.no
 • Få din egen blogg!

 • designet er laget av:

 • caroline maria bloglovin


 • hits